esmaspäev, 4. veebruar 2013

Isetehtud toorjuust


Isetehtud jogurtist (õpetus siit) on väga lihtne teha toorjuustu.
Jogurti tegemist vaata Kodune jogurt

Selleks tuleb valmis maitsestamata jogurt valada puhta märjaks tehtud riidega vooderdatud sõelale, sõel võib olla ka suurte aukudega. Riideks sobib nt vana õhuke tekikotiriie, mis tuleks korralikult kuuma veega eelnevalt pesta. Kahekordne marli ei sobi, sealt jookseb jogurt läbi.
Lausa uskumatu on see, et riidest tilgub läbi ainult läbipaistvat vee välimusega vedelikku (see on näha ka järgneval pildil), kõik valge materjal jääb sõelale. Jogurt jäetakse külmkappi sõelale nõrguna. 6-7 tunni pärast on vedelam toorjuust valmis, paksema saamiseks tuleks jogurtit kauem sõelal hoida. Küpsetiste tegemiseks sobib ka vedelam toorjuust.
Sõel asetada kausi või poti kohale.


6-7 tundi hiljem nägi toorjuust välja selline ja ikka oli all potis ainult läbipaistev vedelik.


Nüüd tõmban lusikaga kuivema toorjuustu riide küljest lahti, et märjemal toorjuustul oleks võimalus sõela põhjas nõrguda ja segan kõik läbi. Sellist toorjuustu võib juba kasutada ja kes tahab võib isegi veel varem kasutada, aga kauem nõrutatult tuleb selline paks toorjuust nagu esimesel pildil näha.

Valmis toorjuust maitsestada vastavalt oma soovidele, kas hapukurgiga, küüslauguga, paprikaga, singiga vm, muidugi ka soolaga või jätta naturaalseks ja kasutada küpsetistes, magustoitudes.

1 l ise tehtud jogurtist tuleb umbes 3,5 dl toorjuustu ja selle hind tuleb piima liitri hind.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar