esmaspäev, 4. veebruar 2013

Kitsejuustu valmistamine äädikaga


Lihtsa kitsejuustu valmistamiseks läheb vaja:
8l kitsepiima
2spl 30%-list söögiäädikat
2-5 %-list soolvett

Kuumutada piim paksupõhjalises potis, pidevalt segades peaaegu keemiseni /80-90 kraadi).
Lisada äädikas, segada kiirelt läbi ja jätta- jälgida, et hakkaks eralduma rohekas vadak. Vadak peaks olema selge ja klaar, vajadusel lisada veidi äädika.
Edasi jätta piim ca pooleks tunniks seisma-kalgenduma. Kalgend tõsta 2x marliga kaetud sõelale, katta ka pealt marliga ja asetada raskuse (nt 1,7l veega täidetud purk) alla seisma- külmkapis ca 12h.

Soovi korral võib maitsestada.

Video

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar