300 g oliiviõli
200 g rapsiõli
200 g kookosrasv
300 g päevalilleõli
50 g mesilasvaha
147 g seebikivi (no discount),
140 g seebikivi (5% discount)
100- 200 g vett,
300g kitsepiima
Mesilasvaha sulatada poti põhjas. Lisada
rasvad – õlid. Sulatada ja segada. Jahutada segu käesoojani.
Seebikivi
lahustada terasnõus veega ja jahutada käesoojani. (Kindalsti kanda näomaski! Parem segada õues! Seebikivi aurud! Seebikivi on söövitav, ettevaatust segamisel!)
Kitsepiima võib lisada
seebikivi lahuse sisse või pärast seebikivi ja rasvade segusse.
Kitsepiima lisamisel seebikivi lahusesse muutub see tibukollaseks
kisselli taoliseks ebaühtlaseks massiks. See ei muuda lõpptulemuses
midagi. Seebikivi lahus valada ettevaatlikult rasvade segusse pidevalt
vispliga segades. Mikserdada kuni paksenemiseni või 5-10 min. Valada
vormi.
Vormis lasta segu taheneda 2-3 päeva. Eemaldatakse ja pannakse
õhurikkasse ruumi 2-3 nädalaks küpsema. Peale seda lõigatakse seep
tükkideks ja küpseb veel vähemalt 3 kuud ja siis alles kasutada. Mida
kauem seep küpseb, seda paremaks ta muutub.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar